37-free-tools-to-help-your-affiliate-online

https://makeincomesonline.tumblr.com/post/179760294038/37-free-tools-to-help-your-affiliate-online
Share:

CRYPTO MINING FARM DI NAKBTC.COM

Anda ingin menambah pendapatan anda dengan melombong  BITCOIN hari-hari dengan cara paling mudah dan mengikut kemampuan anda

Rahsia ingin kumpul BITCOIN melalui CRYPTO MINING FARM.


JANGAN BUANG MASA !

TERUS DAPATKAN BITCOIN PERCUMA DENGAN DAFTAR LINK DI BAWAH SEKARANG !


anda akan mendapat speed 50ghs dan mulalah melombong untuk percubaan selama 7-hari!



Ramai orang SELURUH DUNIA menyedari pentingnya BITCOIN !

Sambutan hangat ini membuktikan orang ramai mula nampak, pemburuan Bitcoin akan lebih terhasil, cepat dan pantas dengan CMF jika dibandingkan dengan platform yang lain selama ini.
Malah, lebih membanggakan CMF yang dibangunkan oleh Lifetime Technologies (Thailand) Co. Ltd Thailand sejak tahun 2014 itu kini mendudukan ranking teratas dalam senarai 10 syarikat perlombongan Bitcoin di dunia (World Cloud Mining). CMF berjaya mengatasi platform lain yang lebih popular seperti Genesis Mining, Bitclub Network dan lain-lain lagi (klik sini untuk melihat bukti.


Kekuatan ini menjadikan CMF terus diterima oleh para pemburu Bitcoin di seluruh dunia. Apa yang menarik juga ialah dengan kelajuan dan kepantasan Hashrate CMF ini, ia telah berjaya menghasilkan jumlah Bitcoin yang banyak kepada anda yang membuat pelaburan.
Bayangkan dengan modal serendah 0.9 BTC untuk membeli 100,000 GHS (Hashrate) anda boleh mengumpul sehingga 4 biji Bitcoin dalam masa hanya tiga bulan sahaja. Jika berlaku 1 atau 2 Bitcoin sekali pun, pelabur tetap untung yang cukup luar biasa.

Malah, CMF menawarkan peluang kepada mereka yang tiada modal tetapi mahu bermula dengan akaun “trial” 50GHS. Anda boleh aktifkan Tempoh akaun trial hanya seminggu (7 hari) sahaja, namun anda sudah boleh menjalankan perniagaan bersama CMF. Cuma bezanya anda tidak boleh withdraw BTC terkumpul sehingga anda “depo” akaun trial tersebut serendah 20GHS
Jika dulu, satu mesin perlombongan (Mining Mechine) boleh menghasilkan 7 hingga 10 Bitcoin dalam masa setahun, kini hanya 0.5 hingga 1 Bitcoin sahaja dapat dihasilkan dengan modal yang sama seperti CMF. Malah jumlah Hashrate (kelajuan hashpower) juga kurang dan menyebabkan keuntungan yang diperolehi oleh pelombong tidak berbaloi.





Lantaran itulah ramai pemburu Bitcoin kini beralih kepada CMF, kerana program ini tidak menyajikan pelan pemasaran yang menguntungkan leader-leader kerana ia tiada pairing, matcing, unilevel serta bonus-bonus dalam bentuk USD/BTC yang menyebatkan masalah kepada pihak syarikat.
Apa yang berlaku, CMF hanya memberikan Hashrate Mining dan tidak melibatkan USD/BTC seperti kebiasaannnya. Malah, dalam CMF anda hanya diberikan insentif introducer bermula dari 1% hingga 15% bergantung kepada modal anda. Itu pun ia diberi dalam bentuk Hashrate (GHS). Semakin ramai yang menyertai CMF melalui referral link anda maka semakin banyak Hashrate yang anda terima dan bertambah banyak Bitcoin yang boleh anda kumpul setiap hari.
Anda boleh keluarkan (withdraw) Bitcoin dari akaun CMF setiap hari dengan kadar minima 0.005 BTC.





Inilah masanya anda boleh mengumpul seberapa banyak Bitcoin sebenarnya, selepas selama ini anda gagal berbuat demikian dalam program-program yang lain.
Kepada anda yang berminat untuk menyertai CMF bagi mengumpul Bitcoin,  untuk membuat bayaran atau “depo”. Ingat, akaun trial hanya untuk tempoh tujuh hari sahaja.





APA ITU CRYPTO MINING FARM (CMF) ?

Sebuah platform perlombongan pemilikan Bitcoin / Ethereum / UNIT / USDT untuk orang ramai yang dibangunkan oleh Lifetime Technology (Thailand) Co. Ltd sejak tahun 2014.
Syabas dan tahniah !!
Anda telah membuat keputusan yang bijak untuk berkunjung ke laman web ini. Sejak 2014 sehingga ke hari ini, seramai lebih 800K sudah melombong di Crypto Mining Farm (CMF) termasuk team NakBtc.com dan Taikun BTC.





Kami ingin tawarkan kepada anda satu peluang terhebat untuk menjana pendapatan lumayan bagi mengubah masa depan dengan menyimpan aset digital Bitcoin. Kini anda boleh menyertai satu lagi platform perlombongan (mining) Bitcoin yang terbaik di dunia sekarang ini iaitu Crypto Mining Farm (CMF)









Saya NAK KUMPUL & WITHDRAW BITCOIN HARI-HARI SEKARANG!


MULALAH DENGAN 10,000GHS !! BERBALOI-BALOI !!



  1. Join 10,000GHS 3 Bulan Kontrak. Modal ialah RM2,550. Pulangan sekitar 10-30% (Info Lanjut KLIK SINI). Nak pulangan lebih banyak belilah 6 bulan kontrak dan ke atas. SILA rujuk link ini & link TESTIMONIAL bahagian Orang Join
  2. Isi Borang Pembayaran di sini
  3. Admin akan hubungi anda.
  4. GHS masuk ke dalam akaun CMF anda dan mulalah muntahkan Bitcoin setiap jam (PASIF INCOME)

TAPI, saya ada modal kurang RM300…Macam mane?

  1. Join 1,000GHS 1 Bulan Kontrak. Modal ialah RM270. Pulangan sekitar 10-30% (Info Lanjut KLIK SINI). Nak pulangan lebih banyak belilah 6 bulan kontrak dan ke atas. SILA rujuk link ini & link TESTIMONIAL bahagian Orang Join
  2. Isi Borang Pembayaran di sini
  3. Admin akan hubungi anda.
  4. GHS masuk ke dalam akaun CMF anda dan mulalah muntahkan Bitcoin setiap jam (PASIF INCOME)


Sekejap….
Lihat orang join GHS besar…


Join 100,000GHS untuk 3 bulan kontrak. Profit bersih RM24,000 (andai harga BTC cecah RM50K)
Di bawah ni orang join 50,670GHS untuk kontrak 3 bulan:


Join 50,670GHS untuk 3 bulan kontrak. Profit bersih RM15,800 (andai harga BTC cecah RM50K)
Di bawah ni orang join 19,660GHS untuk kontrak 6 bulan:


Join 19,660GHS untuk 6 bulan kontrak. Profit bersih RM14,550 (andai harga BTC cecah RM50K)

JANGAN KETINGGALAN !




ANDA JUGA BOLEH MELAYARI WEBSITE DARI NAKBTC.COM DAN BANYAK INFO MAKLUMAT MENGENAI SYARIKAT DAN TENTANG BITCOIN

                  KLIK PADA GAMBAR DI ATAS


ARZ EMPIRES
ADMIN



Share:

Masihkah Anda Ingat

https://noisemouth.sharethislah.com/428659-741487
Share:

THE KING OF LEO MESSI

https://leomessicons.tumblr.com/post/179558648963/like-or-reblog-atleticxmg
Share:
https://unlikelyislandblogger.tumblr.com/post/177492381675/kevins-heart-remix-mike-evenn-live-crown
Share:

Hope Is Around The Corner

•• MOTIVATION
•• INSPIRATION
•• EDUCATION
•• OPPORTUNITY

 --> Check for ARZ EMPIRES BLOG, 
many info and knowledge in there.. 

http://bit.ly/2EOozgZ

 -------------------------------------------------------------------------
KEEP SUPPORT • LIKE • COMMENT • SHARE
--------------------------------------------------------------------------

 #million_mentor #graphicdesigner #socialcommunity #mi #motivationalquotes #inspirationalquotes #opportunity #affiliatemarketer #qoutes #artwork #digitalart #ratracesolutions 


Share:

6 Tips Akrabkan Hubungan Adik Beradik

Ini satu cabaran buat ibu bapa zaman sekarang. Zaman dulu cabarannya mungkin berbeza, tetapi zaman teknologi sekarang, ibu bapa kena bergelut dengan kerja, media sosial, gajet dan macam-macam lagi dalam memberikan pendidikan terbaik untuk anak-anak.

Saya nak bicara bukan soal pendidikan formal, tetapi pendidikan mandiri dan kendiri anak terutama dalam perhubungan sesama adik-beradik. Sebagai ibu bapa, pastinya saya nak anak-anak mempunyai hubungan akrab sesama mereka, dan berharap mudah-mudahan hubungan tersebut kekal sehingga mereka bercucu-cicit kelak.

Hubungan Adik-Beradik Masa Kecil Akrab, Tetapi Bila Dewasa Lain Jadinya, Kenapa?




Anda tentu pernah dengar, lihat dan alami bilamana hubungan antara adik-beradik retak dan mula berjauhan disebabkan oleh pengaruh ipar-duai atau orang luar dan asing dalam keluarga sedarah sedaging ini.

Memang cukup sedih bila dulunya adik-beradik cukup rapat ... tetiba jadi senyap dan tidak bertegur-sapa berbulan .. bertahun lamanya. Akibatnya, susah nak bertemu, berkumpul apatah lagi bergelak-tawa bersama.

Apa puncanya? Mana silapnya? Salah didikan ibu bapa? Pengaruh luaran? 

Waktu Kecil Rapat Sangat, Bila Dewasa, Dah Ada Keluarga Sendiri, Segalanya Berubah

Kadang tak tahu apa puncanya, semasa kecil hubungan dengan adik beradik sangat rapat, tiada dengki di hati. Bila emak marah adik, abang menangis tanya emak, kenapa marah adik. Kesianlah adik.

Bila emak marah kakak, adik minta mak jangan marah kakak, mengaku salah untuk lepaskan kakak dari terus dimarah. Benda makan sedikit, tapi bila adik beradik minta sikit, tetap suapkan ke mulut mereka walau mulut mengomel tak mahu bagi.

Tidur sebantal, satu selimut, kalau kencing malam, bangun pagi sama-sama bau hancing.

Saya percaya ramai yang terkenangkan memori indah seperti di atas. Tak begitu?

Tak tahu kenapa bila besar, sudah kerja, sudah kahwin, semuanya jadi lain. Masing-masing mahu bersaing sesama sendiri. Tak boleh lebih, mesti nak jadi lebih daripada adik-beradik lain. Apa dia pakai, apa dia beli, apa dia ada, kita nak jadi lebih daripada dia.

Bila dia lebih, kita jadi sakit hati. Manakala yang dah dapat lebih tu pula, lihat adik-beradik lain dengan sebelah mata. Mula kata mereka tak ada visi, misi hidup, tak tahu cara nak berubah dan macam-macam lagi.

Bab paling haru adalah bila libatkan duit. 

Bila adik beradik nak datang meminjam duit atau minta pulangkan duit, adik-beradik dianggap serta dijadikan seperti musuh. Hmm .. masa kecik dulu, elok la pulak kongsi duit beli jajan kat kedai Ah Kau dan kedai Ramu. Tapi dah besar, dah kahwin .. dah ada anak sendiri, duit sendiri jadi lokek untuk bantu adik-beradik dalam kesusahan.

Boleh putus saudara, putus adik-beradik hanya disebabkan oleh duit!

Tu satu hal.

Sikap Ibu Bapa Turut Berubah?

Satu hal lain pulak, tentang sikap ibu bapa pula bila anak-anak dah dewasa, bekerjaya dan berkeluarga. Pelik tak pelik, benda ni memang berlaku dalam masyarakat kita.

Anak. Mana yang pakai kereta besar, bagi salam ‘keruk’ lebih tebal, yang itulah si ibu bapa akan paling puji dan sayang.

Yang kereta buruk, duit asyik tak cukup, anak cucu kulit kelabu asap dan tak gebu dikutuk keji, anak yang inilah asyik jadi bahan umpatan bila anak kesayangan lain balik ke kampung. Perkataan perli asyik keluar bila nampak batang hidung.

Ya, memang ada ibu bapa yang dah berubah seperti ini. Ehh .. ini bukan kisah drama TV3 petang-petang tu ye, ini memang realiti kalau kita banyak bergaul dan berhadapan kehidupan masyarakat.

Hairan. 

Entah sejak bila kasih sayang ibu kandung pun sudah tidak sesuci ketika anak-anak masih kecil dahulu. Bila dah ada anak-anak yang sudah berjaya, layanan kasih sayang dah jadi lain. Sudah ada jurang antara pandangan kasih sayang, tak lagi pandang semua sama rata. Dah ada label, dah ada panggilan yang tak sedap didengar diberi kepada anak-anak.

6 Tips Kekalkan Hubungan Akrab Adik-Beradik






Sekarang, mari kita sama-sama lihat jalan penyelesaian kepada masalah-masalah yang timbul ini. Baca dan sama-sama kita hadam ye .. huhu.

Ibu Bapa Perlu Sentiasa Pesan Anak-Anak Supaya Hormat Orang Lebih Tua

Ibu bapa acknowledged kedudukan anak yang lebih tua. Jangan condemn abang atau kakak di depan adik-adiknya. Nanti boleh menyebabkan mereka hilang respect.



Bila anak berkumpul, pesanlah perkara ini kepada mereka semua ...

“Walau apa jadi, yang adik kena hormat yang lebih tua, walau nanti kau dah kaya, kau beli rumah banglo, emas bertimbun. Walau apa jadi, kena sayang adik beradik, dia tetap abang kau. Dia tetap kakak kau. Mak abah tak ada, mereka akan ganti.”

Be kind to each other & always support each other. Always remember, your siblings are not your competitors.

Elak Cakap Belakang (Never Bad-Mouthing)

Ibu bapa kena pastikan, anak-anak andai ada rasa tak puas hati, minta mereka cakap berdepan, bukannya cakap belakang. Sebagai ibu bapa, perlu didik anak-anak supaya selesaikan masalah berdepan, bukannya lari dari masalah dengan cakap belakang.

Juga elakkanlah menjadi batu api apabila anak A meluah perasaan tak puas hati ke anak B. Jangan menyebelahkan sesiapa tanpa usul periksa.

Elakkanlah kutuk anak A bila duduk dengan anak B, kemudian bila dengan anak B, kutuk pula anak A. Dalam tak sedar, sikap ibu bapa jenis beginilah yang membuatkan hubungan anak-anak menjadi keruh.

Ibu bapa bijak ialah ibu bapa yang main peranan menjadi ‘orang tengah’ untuk menyelesaikan permasalahan serta salah faham anak-anak. Bukannya menjadi punca anak bergaduh.

Perlu Didik Anak Tentang Jemaah Dalam Keluarga

Didikan sejak awal tentang kepentingan solat berjemaah, gotong royong kemas rumah, memasak, bersihkan lepas makan, santai minum petang, tengok tv, semuanya kena turut sama terutama sekali ketika semua orang pulang ke kampung.

Tidak ada yang jadi tuan, yakni sekadar bersantai dan tunggu makan berhidang bersenduk sahaja. Walhal yang lain menjadi amah tukang masak, tukang basuh pinggan, tukang segala tukang.

Anak-anak kena buat semua secara berjemaah, tolong-menolong, jika bersantai, biar semua bersantai. Bila siap kerja, biar semua kerja dah disiapkan secara bersama.

Kena buat sama-sama. Semua sama-sama buat.



Semua Anak - Adik Beradik Sama Rata Termasuk Anak Mereka (Cucu)




Layan semua sama rata. Tak ada anak special. Tak ada cucu special. Kecualilah anak tersebut sememangnya perlukan penjagaan yang agak istimewa seperti anak OKU. Cuma, dasari tindakan dan layanan dengan - tak ada nak puji yang ini, tak ada nak kutuk yang ini.

Ya, memang kadangkala ada anak atau cucu yang nampak punyai kelebihan pada sesuatu perkara, tetapi tidak bermakna mereka dilayakkan untuk menerima layanan yang terlampau lebih sehingga boleh menyakitkan hati. 

Tak dinafikan, memang hakikatnya akan ada anak atau cucu yang lebih cantik, lebih petah, lebih bijak, lebih pandai mengaji. Kena beri kasih sayang, layanan, pandangan sama rata. Semuanya sebab untuk mengelakkan terasa hati.

“Tengoklah mak tu.. anak Long tu dipujinya, anak kita dukung pun tak, cium pun tak hingin. Macam ni malas la nak balik rumah mak. Mak bukan alukan kita pun.”

Jangan sampai terkeluar perkataan sebegitu nanti.

Mungkin hal kecil tetapi hal yang bermula dengan sekadar terasa hati, akhirnya nanti boleh jadi pemakan tali kasih sayang. Hubungan jadi tidak lagi erat seperti dulu.

Ingatkan Anak-Anak, Apabila Nampak Adik-Beradik Buat Salah, Kena Betulkan, Buat Teguran

  • Nampak abang hantar anak berderet minta mak jaga, dia lupa beri duit nafkah, ingatkan dia dengan cara baik.
  • Tengok adik duduk berpantang dengan mak tapi tak hulur duit dapur beli barang basah, ingatkan dia bahawa tanggungjawab suami untuk nafkah isteri walau isteri duduk tumpang rumah mak.
  • Adik perempuan juga jangan lupa ingatkan saudara lelaki untuk bayarkan zakat mak ayah jika keduanya telah uzur.
  • Ibu bapa dari kecil ingatkan anak-anak agar yang kena tegur perlu lapang dada apabila ditegur. Yang menegur pula sebab sayang, bukan sebab rasa diri bagus.
  • Ingatkan mereka agar jaga adab & akhlak supaya hubungan tak retak.

Masuk Syurga Sama-Sama

Ingatkan anak-anak, untuk masuk syurga & murah rezeki bukan hanya perlu buat baik kepada ibu dan bapa, bahkan juga kepada adik-beradik, yakni sentiasa menjaga silaturrahim.



ARZ EMPIRES
ADMIN


Share:

How To Be Successfull in Affiliate Marketing



Affiliate marketing has been one of the easiest and fastest ways to make money online.

Many webmasters feel that their earning potential has been going with pay per click programs and the revenue generated according to the traffic they generate is nowhere near satisfaction.
Hence, they are switching to affiliate marketing.
Affiliate marketing is a way of making money by promoting others’ products or services and earning commissions whenever there is a sale.
You do not need to go into the details of buying and selling and neither have to set up a website selling a product.
You just promote or rather compel your readers into buying a product or service, and you make money whenever a sale is made.
Affiliate marketing works on a commission based referral system where you sign up in an affiliate program and earn through the sales.
Before I tell you how you can be a successful Affiliate, I should mention that just like any other professions of 9 to 5, you will have to work hard and a huge investment of time and efforts will be needed.

Why Affiliate when you have Adsense?

This question is the main reason of webmasters not going for affiliate programs. They have AdSense and they are receiving a check per month. They are earning somewhere between 0.5 – 1.5$ per thousand visitors and its fine for them (at least). But have you noticed the large drop in the Cost per clicks of these programs? The revenue is going down and you hardly see any clicks generated because of people’s banner blindness?
Moreover, you will always have a risk of getting your account banned – if at first place they approve you. One of my friends is having a well-maintained blog with more than 2k visitors per day mostly from search engines and Google denied his participation in AdSense program.
So, if you are banned, not earning much from CPC programs or you believe you should earn more revenue and not satisfied with current situation, maybe Affiliate marketing is for you.

How To Become A Successful Affiliate?

Successful Affiliate Marketing Tips

1# Niche

Niche is the most important factor that will contribute to your success. Concentrating on one particular niche will be more profitable rather than selling everything. Target a particular audience and stick to specific products.
Evolve around the niche you have built and promote products and services related to it.
Just for example, if you are into Blogging niche, you can promote HootsuiteWPengineGenesis Themes etc.

2# Marketing

Just like other advertising services, you need traffic. You need to show your presence on social media and in search engines. You need to get targeted traffic and buying traffic won’t help you much. Search Engine traffic is considered highly targeted and you will have to go through search engine practices and optimization practices and market your blog. If your blog is discovered in search engine, that will itself prove that your blog is related to the search query.

3# Research your audience

Providing wrong products for your audience will ultimately lead to your failure in affiliate marketing. You need to know your audience. You should know which category the readers of your blog belong to. This is why selecting a particular niche helps. Someone searching information about XBOX games will have more interest in buying games rather than books and novels.

4# Choose the right affiliate

Webmasters have contrasting opinions about sticking to one particular affiliates. There are several affiliate services available like ShareaSaleCommission JunctionAmazon Associates etc. Amazon is so vast that it has almost everything that can be bought.
The point is all these affiliates will work almost the same. Some have a better percentage commission as compared to others. You have to market research before getting into any affiliate program and decide which one is best for you.

5# It will take time

Don’t lose hope. It will take time in earning money from affiliate marketing. Did you have thousand visitors on the day you opened your blog? Certainly no. You will have to market yourself, build an audience, generate traffic and wait for the better results. There are people making five-figure income from affiliate marketing. You can also be one.
Share:

BLOGGER OUTREACH

Blogger Outreach
Share:

DAUN KARI TAMBAH KALSIUM DAN ELAKKAN OSTEOPOROSIS




APA ITU DAUN KARI

Daun kari sudah terkenal sebagai daun rempah untuk dijadikan bumbu penyebab masakan,jenis daun ini telah lama digunakan masyarakat India sebagai bahan pokok masakan.Pokok kari ini berasal dari negara India dan Sri Lanka.
Tumbuhan ini mudah hidup dan sangat subur dalam zon tropika.

Pokok Kari ialah sejenis pokok renek dengan ketinggian antara 0.9 hingga 6 meter.Daun berukuran kecil mirip daun jeruk nipis ini mengandungi beberapa senyawa baik yang mampu menyihatkan tubuh badan manusia.

Masyarakat Malaysia dan juga Indonesia sendiri,terutama para ibu rumah tangga juga mengunakan daun kari ini untuk menharumkan masakan agar baunya lebih wangi dan mengoda selera makan kita.

Daun ini mempunyai banyak kegunaan dalam masakan masyarakat India kerana ia bukan sahaja digunakan dalam masakan kari, malah dalam masakan lain seperti rasam, chutney , muruku dan sebagainya lagi. 

Daun ini juga sering dicampur ke dalam kuah dengan rasa pedas dan gurih membuatkan rasa selera ingin makan.


BAGAIMANA UNTUK MENDAPATKAN DAUN KARI

Daun kari tidak begitu susah untuk mendapatkannya,kita boleh mencari di pasaraya,pasar tani dan juga kedai kedai kecil yang berdekatan di kawasan rumah kita.
Bagi sesetengah penduduk,mereka akan menanam pokok ini di halaman belakang rumah atau sekitar rumah mereka.

Pokok Kari adalah tumbuhan yang senang untuk hidup,ianya boleh dikatakan tumbuhan liar dan memang tidak susah untuk menjaga pokok ini,cuma pada awal ketika penanama,anda perlu semai dan menyiram ia sentiasa,dan apabila pokok sudah matang dan besar,ianya sudah kuat seperti pohon lain.

Tumbuhan ini agak lasak walaupun sebenarnya ia menyukai tanah yang subur dan kaya dengan mineral. Bunganya kecil berwarna putih kekuningan dan buahnya juga kecil berwarna hijau ketika muda dan ungu setelah matang. Ia membiak melalui biji benih, keratan batang dan anak yang tumbuh dari akarnya. Selain ditanam di halaman rumah kerana daunnya ia juga ditanam sebagai tumbuhan hiasan.

KEGUNAAN DAUN KARI

Beberapa penyakit pun boleh diatasi dengan daun ini,daribpenyakit pencernaan hingga kepada penyakit kulit.

Maka ianya tidak hairan lagi,jika daun ini sering dimanfaatkan untuk dijadikan ubat herba tanpa menyebabkan kesan sampingan. 




KEBAIKKAN DAUN KARI







MENCEGAH DARI OSTEOPOROSIS

Jadi tips untuk tambah kalsium bagi yang memerlukan adalah dengan makan kari tiap-tiap hari. Tapi bagaimana yang tak minat makan kari? Memang agak susah la sebenarnya. Kekurangan kalsium boleh menyebabkan osteoporesis.









Apabila umur semakin meningkat, keupayaan badan untuk membentuk dan menguat tulang menjadi semakin kurang. Tambahan pula sewaktu kecil sememangnya kebanyakan orang rajin minum susu namun apabila telah dewasa amalan ini semakin lama makin ditinggalkan. Ini menjadikan badan kita semakin kurang dari kalsium tambahan.





Selain susu, kalsium juga boleh didapati dari ikan bilis. Namun ikan bilis ini ada kesan sampingannya. Ikan bilis dikeringkan bersama garam semasa pembuatan pada awal prosesnya.Ia juga tinggi dengan kandungan protin. Secara mudahnya ikan bilis perlu diambil secukupnya sahaja kerana dengan makan ikan bilis berlebihan dalam jangka masa panjang boleh menyumbang kepada takanan darah tinggi dan mungkin juga gout apabila sesorang itu sudah lanjut usia kelak. Lebih teruk sekiranya ikan bilis digoreng dalam minyak yang banyak sekiranya minyak goreng tidak di biar meresap keluar terlbih dahulu semasa menghidang boleh juga menyebabkan risiko penyakit yang lain.





Berbalik kepada kari tadi, kepada sesiapa yang tak suka akan kari tidak semestinya tidak boleh makan daun kari. Daun kari boleh dibuat ulam juga. Dengan memilih daun kari yang sudah matang kita boleh mendapatkan jumlah kalsium yang dikehendaki. Bagi mengawal pengambilan kalsium setipa hari, dicadangkan seeloknya ambil dala lima helaian daun kari untuk dimakan setiap hari. Semoga tips ini dapat memberi menfaat khasnya bagi individu yang mengalami osteoporesis untuk mula berfikir dan melakukan sesuatu tanpa berlengah lagi. Pokok kari juga mudah ditanam dan senang dijaga. Alternatif lain, boleh beli daun kari di kedia runcit basah atau pasar malam sahaja.


ADMIN
arzxempires.blogspot.com

Share:

MOTIVATION QUOTES

MOTIVATION QUOTES

Popular Posts

Total Pageviews